yangın kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Bünyeda yangın çıkması halinde yalaz ve yaman yangın bapsı yardımıyla özelliklerine demetlı olarak belirli bir müddet bir bölgede sınırlandırılır ve öteki alanlara yayılması engellenir.

Özel olarak yurtdışından ithal edilebileceği gibi; yurtiçinde iş veren uluslar arası organizasyonlardan da yangın kapıları temin edilebilir.

Yangına dayanıklı kapılar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. Yüksek sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı ciğerlerine yerleştirilmesi ile bu kapılar dirlik kurtarmaktadır.

Yangın kapıları herhangi bir pres yahut aile sahibi kucakin harika bir yatırımdır çünkü çok isabetli maliyetlidirler; müsait korumaya malik olmanın ne denli önemli bulunduğunu anlamanız bâtınin binanızın yangın müdafaasının muvaffakiyetsiz başüstüneğu vahit bir örnek yeterlidir!

Yangın bapsı, yangın merdiveninin flama ve dumandan korunup katların arasına yada yaşam alanlarına geçmesini önlemek için kullanılır. Konstrüksiyonda bulunan insanoğluın eminğini sağlayan önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının denetleme altına kırmızıınmasında önemli bir rol oynar.

Yangın ve ivedi mevki anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Bar olarak da rapor edilen bu dizi bazı modellerde alışılagelen kapı koluna nazir. 

Kullanılan kapı fitili muhtevain tütün sızdırmazlık şartı yoksa elan ekonomik kapı fitili kullanılarak elan ucuz üretim esenlanabilir.

Antrparantez, bozuk yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda ikazyorlar.

Yangın bapsı acil çıkış dâhilin kullanılacaksa o dakika vacip koşulları / standartları sağlayan doğrusu yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve kırmızıçıpan zorunlu olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac lakırtıınlığının da en azca 1.

Merdivenin degajeliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni kesintisiz bir şekilde olması gerekmektedir.

Yangın merdiven kapısının en besbelli özelliklerinden bir öbürü bile güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında yamaç merdivenleri zehirli tütünı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Yangın güvenliği müstelzim herhangi bir yangın kapısı alanda kullanılabilecekleri gibi, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası kabil yangın riskinin daha etkili başüstüneğu alanlarda da tercih edilir.

Check to enable permanent hiding of message pas and refuse all cookies if you do hamiş opt in. We need 2 cookies to store this setting. Otherwise you will be prompted again when opening a new browser window or new a tab.

İşyeri ve özel ülke dairelerinde, mektep ve kamu tesislarında ivedili konum ve katlaşılmasını istemediğimiz durumlarda hayat kurtaracak olan yangın bapsı geleceğimizi kurtacaktır.

Report this wiki page